ESC 2004

Istanbul var skådeplatsen för årets tävling efter Sertab Ereners seger förra året. Eftersom intresset för att deltaga i tävlingen hade ökats införde EBU en ny regel med en förberedande semifinal, så att alla länder som inte fick medverka förra året tillsammans med alla de som placerade sig sämst förra året kunde kvala in till huvudtävlingen. På så sätt kunde hela 35 länder deltaga detta år.

Ukraina, Serbien & Grekland kämpade om slutsegern och det blev till sist ukrainska Ruslana med ”Wild Dances” som drog det längsta strået. Det mest anmärkningsvärda var att dessa tre hade alla kvalat in, vilket antydde att det fått framföra sina bidrag två gånger.

Det svenska bidraget klarade sig bäst av de nordiska länderna och Lena Ph:s ”It hurts” slutade på en hedrande sjätteplats.

Det här inlägget postades i X ESC 2013 Malmö. Bokmärk permalänken.