Vigsel

Danska Trädgården
Om ni väljer att ha Er bröllopsfest i Wegarestaurangen och inte i Borgstugan, så har Ni möjligheten att viga Er i Danska Trädgården.

 

 

 

 


Riddarsalen
Malmöhus Slott erbjuder alternativa platser för Er vigsel. Slottet i Malmö är Nordens äldst bevarade renässansslott. Slottet har sedan den danska tiden varit både fängelse och fattighem för människorna i staden och runt omkring. Det är ett slott med rejäla vallgravar, byggt med skyddsvallar i stjärnformationer. Det har mest varit danska kungar som bott på slottet, eftersom Skåne var bland de rikaste delarna i Danmark.
Riddarsalen

 

 

 

 Skovgaarsalen

Denna vackra sal kan även användas för vigselakten. Skovgaardsalen är primärt en konst- och föreläsningssal för 150 personer som ligger på andra våningen i vänstra änden av Malmö Konstmuseum.
Främre delen av rummet är utformad som ett kyrkorum med ett konstverk signerat Joakim Skovgaard. Konstverket är egentligen en mall för ett stort mosaikkonstverk som finns i Lunds domkyrka. På podiet under konsverket står det en samling med instrument från 1800- och 1900-talen. I bakre delen av rummet, på läktaren står det en stor orgel som man tror är gjord på 1400-talet.

För bokning och prisuppgifter för vigsel i Riddarsalen eller Skovgaardsalen, vänligen kontakta Malmö Muséer. Vill Ni hellre vigas i Danska Trädgården, så kontaktar Ni oss på info@restaurangwega.se.