ESC 2010

Tävlingen ägde rum i Norge då de fått uppdraget att arrangera tävlingen sedan Alexander Rybak vunnit 2009 års Eurovision Song Contest med låten ”Fairytale”.

Mitt i Spaniens nummer i finalen hoppade plötsligt en man vid namn Jimmy Jump upp på scenen och ställde sig i den spanska truppen. Under 20 sekunder stod han med och dansade för sig själv innan säkerhetsvakter kom upp på scenen och avlägsnade honom.

Vinnare blev Tysklands Lena Meyer-Landrut med låten ”Satellite”. Tyskland hade väntat 28 år på sin andra seger, och dessutom var det deras bästa placering sedan 2004.

Detta år var nog inte särskilt roligt för Sverige att fira 50. För första gången röstades inte Sverige vidare till finalen i Eurovision Song Contest. ”This Is My Life” framfördes av Anna Bergendahl och med fem poängs marginal slogs låten ut och Sverige missade finalen för allra första gången. Trots den missade finalplatsen blev ändå Sverige bästa land bland de som åkt ut i semifinalerna.

Det här inlägget postades i X ESC 2013 Malmö. Bokmärk permalänken.