ESC 2003

Tävling flyttade sig detta år ifrån Estland till grannlandet Lettland. Detta års största skandaler orsakades av den ryska duon tATu, som orsakade flera problem för arrangörerna. De fullföljde inte en enda hel repetition och kom även i gräl med andra tävlande. Gruppen blev varnad av EBU på grund av sitt uppträdande.

Omröstningen var mycket dramatisk.  Inför sista röstavlämningen, från Slovenien, ledde Belgien med fem poäng före Turkiet och tio före Ryssland. Slovenerna gav sju poäng fler till Turkiet än Belgien som därmed gick förbi på mållinjen och vann med endast två poäng.

Bästa nordiska nationon blev återigen det svenska bidraget som detta år var ”Give me your love” med duon Fame. Detta var en snabb och upplyftande sång och bidraget fick  107 poäng, vilket gav femteplatsen.

Det här inlägget postades i X ESC 2013 Malmö. Bokmärk permalänken.