ESC 2002

Tävlingen sändes detta år från Tallinn i och med att Estland hade vunnit tävlingen året innan. Ett tag såg det dock ut som om Estland av kostnadsskäl inte skulle kunna arrangera festivalen, men med ekonomisk hjälp från Sverige och Finland blev det genomförbart. Norge och Island blev hemma detta år för att de hade blivit på sista plats året innan, men flera länder bjöd detta år på minnesvärda scenshower. Förutom den lettiska salsashowen kan nämnas Greklands robotdans och Sloveniens transvestit-flygvärdinnor.

Omröstningen bjöd på en del spänning detta år och inför sista röstavlämningen hade Lettland endast tre poängs ledning. Litauen var sist att lämna sina röster och gav endast tre poäng till Malta, medan grannlandet Lettlands bidrag ”I wanna” framfört av Marie N fick högsta poäng.

Bästa nordiska bidrag blev svenska bidraget ”Never let it go” med den glittriga trion Afro-Dite med en åttonde plats, om man nu inte ska ta med svenska Sahlenes fjärdeplats för Estland.

Det här inlägget postades i X ESC 2013 Malmö. Bokmärk permalänken.