Utställning – Livet är en lek

Restaurang Wega rekommenderar

Livet är en lek

Hela 2013—2014, Slottsholmen
© Anna Gullmark/Malmö MuseerVarför är flickleksaker en dröm i rosa medan pojkars är fyllda av fart, tävling och kamp?  Hur har man genom tiderna sett på lek och leksaker? Vad är krigsleksaker bra för? På vilket sätt skapar och bevarar lek och leksaker normer? Välkommen till en utställning fylld av leksaker, minnen, bilder, värdefullt och värdelöst vetande!
Utställningen nås via trappor.

Malmö Museers leksaker

© Matilda Thulin / Malmö MuseerMalmö Museers leksakssamling består av cirka 6 000 föremål från 1850 och framåt. Av dessa visas nu cirka 500 i Livet är en lek. Allt från modedockor med handmålade porslinsansikten till trasdockor, babydockor, barbiedockor och klippdockor. Dockhus med soffor, golvur, solfjädrar, glas och koppar visas också. En pojke som spelar piano och en clown som dras av en åsna är några av de mekaniska leksaker som finns – och inte minst hittar du här en och annan sönderkramad nalle!

Det här inlägget postades i Malmö Muséer, Malmöhus Slott. Bokmärk permalänken.