Utställning – Amphibia

Restaurang Wega rekommenderar

© Magnus Lundgren

Amphibia – att leva på hoppet

6 juni 2014–15 januari 2015, Slottsholmen
En fotoutställning om grodornas liv och leverne. Följ med ner under ytan och upplev de skånska grodornas heta kärleksliv och deras utsatthet. Magnus Lundgren, världsberömd naturfotograf från Skanör, presenterar en visuell och estetisk berättelse om grodornas sinnrika vedermödor. Utställningen har dessutom en rumänsk krydda med bilder från en av Europas absolut viktigaste våtmarker – Donaudeltat.

Om grodor…
Skåne kan betecknas som ett svensk groddjurseldorado, tio av Sveriges elva grod-och paddarter lever här. En samlad naturvårdsinsats startade på 1990-talet och idag finns det skyddade naturreservat med återskapade populationer.  Med hela världen som perspektiv är groddjuren bland de allra mest hotade djurgrupperna. Utdikning av kulturlandskapet torrlägger våtmarker, kärr och dammar och antalet grundvatten minskar. Andra hot är människans intensiva användning av konstgödsel och biltrafiken.

Från Malmö museers hemsida

Det här inlägget postades i Malmö Muséer, Malmöhus Slott. Bokmärk permalänken.