20 månaders väntan är äntligen över!

Nu öppnar Akvariet på Malmö Museer igen!

Foto Jesper Flygare och Johanna Rylander/Malmö Museer

Den 9 maj slår vi upp dörrarna till det nya och dubbelt så stora Akvariet. Här kommer att visas en mångfald av djur – såväl Nemo och hans vänner från korallreven som fiskar utan ögon och giftormen med världens längsta huggtänder.

Tokaygecko. Foto: Jesper Flygare/Malmö Museer

I sin helhet är Akvariet färdigt efter sommaren. Men vi vill såklart inte hålla det stängt en sommar till, utan väljer att öppna och bjuda in er besökare till att följa när de sista bitarna faller på plats.

Förutom att få se en massa spännande djur, så får man då också se processen hur inredningen byggs i terrarierna – från att skulptera i frigolit till att djuren flyttar in i sina nya hem. Ni kan då också passa på att prata med akvaristerna om Akvariets alla djur.

Öppningshelgen

Vi förväntar oss många besökare öppningshelgen 9–10 maj. Därför håller vi museet öppet en timme längre, till kl. 18.00 (ordinarie öppettider kl 10-17), och vi har fri entré.

Vi bjuder också på bland annat tipspromenader, experiment och båtturer båda dagarna. På lördagen hälsar dessutom Räddningstjänsten Syd på och kör övningsdyk i kanalen och på söndagen bjuder Räkan Rut på konsert kl. 13.00. Se hela programmet här!

Malmö Museers Akvarium

Foto: Johanna Rylander/Malmö Museer

Under ett och halvt år har Akvariet, som invigdes 1937, byggts om helt och hållet. Det blir nu dubbelt så stort, och här visas en mångfald av djur och miljöer. Akvariet är uppdelat i tre avdelningar: Djurens fantastiska funktioner, Unika och hotade miljöer och Våra vatten.

Det här inlägget postades i Malmö Muséer, Malmöhus Slott. Bokmärk permalänken.