48 dagar kvar!

Akvariet byggs just nu om.

Det är nog inte många som det undgått att vi på Restaurang Wega längtar efter att det nya Akvariet som öppnar 9 maj 2015. Vi har snart legat i dvala i 20 långa månader och bara väntat på att invigningen skall knacka på dörren.

nyhet_sekundar_tokay-gecko,-Jesper-Flygare1937 invigdes akvariet på Malmö Museer och tidens tand har satt sina spår. Därför byggs det nu nytt och det nya Akvariet öppnar 9 maj 2015. Det nya Akvariet blir mer än dubbelt så stort och det kommer att visa upp en mångfald av djur — såväl Nemo och hans vänner från korallreven som fiskar utan ögon, tokaygeckor och giftormen med världens längsta huggtänder. Dessutom satsas det mycket på de inhemska fiskarterna. Det kommer att bli en mycket modern anläggning med fokus på hållbarhet och djurens välmående.

Bläckfisk

Åttaarmad bläckfisk (Octopus Vulgaris) är en av de ca 200 arter som kommer att finnas i det nya Akvariet.
©Johanna Rylander/Malmö Museer

 

Det här inlägget postades i Malmö Muséer, Malmöhus Slott. Bokmärk permalänken.