Flintans fantastiska värld

14 maj, kl. 18-20

Flintans fantastiska värld – förhistoriskt flintteknologi och hantverk   Samling vid Södra Sallerups kyrka kl. 18.

Redan de första människor som kom till dessa nejder under slutet av istiden hade med sig en stor kunskap och erfarenhet om flintans egenskaper och fördelar som råvara till knivar, yxor, skrapor och pilspetsar. Det många inte tänker på är hur stor betydelse flintan har haft och hur länge flintan använts. Vi glömmer lätt att flinta använts långt fram i modern tid till alltifrån eldslagningsflinta till byggnadsämne.  Arkeologen Anders Högberg kommer att berätta om denna fantastiska sten – Skånes landskapssten – och visa hur man praktiskt förvandlar en sten till ett redskap. Arkeologiaftonen inleds med en visning av grävningen följt av en enkel fika.

Kommande evenemang:
9 juni, klockan 18-20 – Har ni hittat nåt?

I samarbete med Sydsvensk arkeologi, läs mer här: http://www.sydsvenskarkeologi.se/undersokningar-pilbladet-2014.htm

Det här inlägget postades i Malmö Muséer. Bokmärk permalänken.