ESC 2011

Tävlingen hölls i Tyskland i och med Lena Meyer-Landruts vinst med låten ”Satellite” i 2010 års final.  Vinnare blev Azerbajdzjan med låten ”Running Scared” framförd av Ell & Nikki.

Under finalkvällen avlade de 43 tävlande länderna sina röster och även de länder som inte tog sig vidare till finalen fick avlägga sina röster. Till skillnad mot tidigare år lottades inte ordningen fram i samband med startordningslottningen utan stället valde EBU att bestämma ordningen efter att ha sett hur juryrösterna lades. Detta för att göra finalen mer spännande och oviss ända fram till sista rösten lagts.

Popular” framfördes av Eric Saade och slutade på tredje plats med 185 poäng, vilket var Sveriges bästa resultat i tävlingen sedan 1999. Under de uppträdanden krossades glas och det var länge osäkert om denna del av framträdandet skulle få användas eftersom glaset måste städas bort före efterföljande framträdande. Buren stod på en matta som rullades ihop direkt efter framförandet.

Det här inlägget postades i X ESC 2013 Malmö. Bokmärk permalänken.